2024 Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Başvuruları Duyurusu

2024 ve 2025 yılları boyunca Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği ile ilgili açılacak ilanlara başvurabilmek için öğrencilerimizin bu duyuruda belirtilen Erasmus Yabancı Dil Sınavına girmeleri gerekmektedir.

2024 Yılı Erasmus+ Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:

1. aşamada Erasmus Yabancı Dil Sınavı için başvurular alınanacaktır.

2. aşamada ise Erasmus Yabancı Dil Sınavı'ndan 65 puan ve üstü alan öğrenciler Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvuruları yapabilecektir.

ÖNEMLİ: Erasmus Sınavı İngilizce olarak yapılacaktır ve 65 puan altında kalan öğrenciler bir sonraki aşama olan Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği için başvuru yapamayacaktır.

Erasmus Yabancı Dil Sınavına Kimler Başvurabilir?

1-İKÇÜ’deki ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri

2-En az 1. Sınıf 1.dönemi bitiren öğrenciler

3-Lisans için: Genel Not Ortalaması en az 2.50/4.00 olan öğrenciler

4-Lisansüstü için Genel Not Ortalaması en az 3.00/4.00 olan öğrenciler

5-2024 Yılı Erasmus Yabancı Dil Sınavından en az 65 puan alan öğrenciler

6-ÖSYM Yabancı Dil Sınav eşdeğerliğine göre kabul edilen sınavların herhangi birinden en az 50 puan alan öğrenciler

Erasmus Yabancı Dil Sınavına Kimler Başvuramaz?

1-​Hazırlık sınıfı öğrencileri

2-Bilimsel Hazırlık öğrencileri

3-Uzaktan Eğitim öğrencileri

4-Kayıt donduran öğrenciler

5-Lisans öğrencileri için: Genel Not Ortalaması 2.50/4.00 altında olan öğrenciler

6-Lisansüstü öğrencileri için: Genel Not Ortalaması 3.00/4.00 altında olan öğrenciler

7-Tezsiz yüksek lisans öğrencileri

Erasmus Sınavı Başvuruları: 21 Şubat 2024- 10 Mart 2024

Erasmus Sınavı Tarihi: 11 Mart 2024

Erasmus Sınavı Saati: 14.00

Yer: İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu

Erasmus Sınav Sonuçlarının İlanı: 14 Mart 2024

Sınav Başvurusu:

1-İKÇÜ ÜBYS'ye giriş yapınız,

2-Öğrenci Bilgi Ekranını açınız,

3-Erasmus Başvurusuna tıklayınız,

4-Yeni Erasmus Eğitim başvurusuna tıklayınız, (Bu başvuru Erasmus Yabancı Dil Sınavı başvurusudur, Öğrenim ya da Staj Hareketliliğine ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır, tüm öğrencilerin Yeni Erasmus Eğitim Başvurusu seçeneğine tıklayarak başvuru yapması gerekmektedir.)

5-Sadece 5.adımdaki iletişim bilgileri kısmını doldurunuz,

6-Sayfanın üst kısmında yer alan "Başvuruyu Kaydet" butonuna tıklayınız ve başvurunuzu tamamlayınız.

7-Başvurunuzu tamamladıktan sonra "Başvurunuz başarıyla kaydedilmiştir" bilgi notu ekranda yer alacaktır.

8-Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda karşılaştığınız soruna ilişkin ekran görüntüsünü ÜBYS Destek birimine iletiniz.

AÇIKLAMALAR:

1-YDS, YÖKDİL gibi ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen bir sınav sonucu ile başvuracak öğrencilerin Erasmus sınavına girme zorunluluğu yoktur.

2-Başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz GANO’su oluşmamış öğrenciler, geçiş yaptıkları yükseköğretim kurumundan aldıkları transkriptlerindeki GANO’ları ile başvurabilirler.

3-Genel Not Ortalaması ve Yabancı Dil Sınavı için gereken asgari puan şartları sağlandığı sürece öğrencinin alttan kalan derslerinin olması, Erasmus+ başvurusu yapmasına engel değildir.

4-Sınavda çoktan seçmeli sorular ve verilen bir konuyla ilgili metin yazma kısmı olacaktır.

5-Sınav kağıdında kişisel bilgilerini (ad, soyad, öğrenci no vb.) yanlış yazan veya bilgilerini yazmayan, kodlamayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

6-Erasmus sınavına başvurduğu halde girmeyen öğrencilerin bir sonraki Erasmus başvurularında toplam puan üzerinden eksi 5 puan eksiltilecektir.

7-Erasmus+ Öğrenim ve Staj başvurularına ilişkin detaylı ilan metni (seçim ve değerlendirme ölçütleri, kontenjanlar, hibeler, gerekli belgeler vb.) Erasmus Yabancı Dil Sınavı Sonuçları ilan edildikten sonra web sayfamızda duyurulacaktır.

8-Bu sınavdan alınacak puan, Erasmus+ KA131, KA171, Konsorsiyum Projeleri kapsamında açılacak Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurularında 2024-2025 yılları boyunca geçerli olacaktır.