Teknik Gezi Kapsamında Urla ve Güzelbahçe'ye Gidildi

Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı tarafından bahar döneminde verilen dersler kapsamında, 29 Mayıs 2024 tarihinde İzmir İli Urla ve Güzelbahçe İlçelerine bir teknik gezi düzenlenmiştir. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Şensurat Genç ve Arş. Gör. Remzi İlik tarafından koordine edilen ve 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin katılım sağladığı teknik gezide, Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı’nda Ege Denizi balıkçılığı ve gırgır balıkçılığının güncel durumu ve sorunlarına ilişkin bilgiler verilmiştir. Daha sonra, Urla’da bulunan İskele Balıkçı Barınağı’nda küçük ölçekli balıkçılığın mevcut durumuna ilişkin bilgiler verilmiştir. Geziye Urla ve Güzelbahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nde görevli su ürünleri denetçisi personeller de eşlik etmiş olup, su ürünleri denetimlerinde dikkat edilen hususlar ve su ürünleri mevzuatının uygulanmasına ilişkin tecrübeler aktarılmıştır. Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin derslerinde teorik olarak aldıkları bilgilerin sahadaki uygulamalarını tecrübe etmeleri açısından önemli olan bu teknik gezinin verimli geçmesini sağlayan Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği ve İzmir İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, S.S. Urla İskele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe ile Su Ürünleri Dr. İlkay Özcan Akpınar ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Zafer Akpınar’a teşekkür ederiz.