Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulunun Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

Su ve su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilebilmesi hususlarında Tarım ve Orman Bakanlığınca alınacak kararlara tavsiyelerde bulunmak üzere, Üniversitelerin Su Ürünleri Fakülteleri başta olmak üzere ilgili diğer fakülte ve enstitülerin uzman temsilcilerinden oluşturulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulu, 03-05 Haziran 2024 tarihlerinde Anemon Ankara Otel'de toplanarak 2024-2028 yılları arasında uygulanacak olan 6/1 Numaralı Ticari ve 6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Düzenlemeleri hakkında değerlendirmelerde bulunmuşlardır. Kurul toplantısına Su Ürünleri Fakültesini temsilen Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Dereli katılım sağlamıştır.