The Status of Dusky Grouper in the Karaburun-Ildır Gulf Special Environmental Protection Area and Conservation Application Projesi he Rufford Foundation Tarafından Desteklenecektir

Su Ürünleri Fakültesi dış kaynaklı projelere yönelim konusunda rekor kırmaya devam ediyor. The Rufford Foundation tarafından desteklenen "The Status of Dusky Grouper in the Karaburun-Ildır Gulf Special Environmental Protection Area and Conservation Application" başlıklı proje, Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Şensurat Genç danışmanlığında Su Ürünleri Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinden Kaan Kırşan tarafından yürütülecektir. Nesli tehlike altında olan orfoz balığının Karaburun-Ildır Özel Çevre Koruma Alanı'ndaki durumunun izleneceği ve bir yıl sürecek olan projede araştırmacılar, yemli uzaktan su altı video kayıt sistemi ve aletli dalış teknikleriyle orfoz balığını takip edeceklerdir. The Rufford Foundation, 2000 yılından beri ülkemizde yalnızca 70 adet projeyi desteklemiş olup, bu projemiz ise 2024 yılında desteklenen 3 proje içerisinde yer almaktadır. Bütçesi 5260 £ (pound sterling) olan projede Su Ürünleri Fakültesi Balıkçılık Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Adnan Çağlar Oruç ve Arş. Gör. Uğur Özden araştırmacı olarak yer almaktadır. Tüm araştırmacıları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.