İzmir Körfezi'ndeki Kirlilik ile İlgili Röportaj

Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen araştırma faaliyetlerine ve bilimsel röportajlara ulusal medyanın ilgisi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ile ilgili Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. T. Tansel Tanrıkul, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı son açıklamada ise körfezde kontrolsüz olarak çoğalan algler tarafından oluşturulan fermentasyon faaliyetlerinin sonucunda çıkan gazın denizden atmosfere sızıntı yaparak sera gazı oluşturduğu ve dolayısıyla küresel ısınmayı üzerindeki etkilerinden bahsetmiştir. Haberin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.