TÜBİTAK 2209 Projeleri Farkındalık Hizmet İçi Eğitimi Gerçekleştirilmiştir

Su Ürünleri Fakültesi araştırma faaliyetlerinde de öğrencileriyle birlikte iç içe. Ekim ayı itibariyle TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı başvurularının başlamasıyla birlikte, bu motivasyonu hem öğrenciler hem de akademik personelle birlikte sağlamak amacıyla, 10 Ekim 2024 tarihinde TÜBİTAK 2209 Projeleri Farkındalık Hizmet İçi Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. T. Tansel Tanrıkul'un açılış konuşmasını yaptığı eğitimde, geçtiğimiz yıl 2209-A projelerinde danışmanlık yapmaya hak kazanan Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Hakkı Dereli, Doç. Dr. Fatma Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gündüz tarafından proje yazımının önemi, 2209 çağrısı kapsamındaki proje türleri, proje başvuru işlemleri ve başvuru formunun doldurulması, proje sonuç raporunun oluşturulması ve proje bitiminde yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Daha sonra ise geçen yılın proje yürütücüleri arasında olan 4. sınıf öğrencilerinden Ahsen Vuslat Çobanoğlu ve Behcet Pusmak tarafından süreçlere ilişkin deneyim paylaşımı yapılmıştır. Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimin bitiminde gelen soruların da cevaplanmasının ardından, Dekan Prof. Dr. T. Tansel Tanrıkul tarafından eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Su Ürünleri Fakültesi'nin araştırma ve proje odaklı faaliyetleri hız kesmeden devam etmektedir.